去眼袋邊種方法最好?

  大家知唔知道,去眼袋嘅治療係市面上大致分為3種方法。

  第一種:外切法,切口一般設計在離下眼瞼睫毛緣2-3毫米的地方,平行於下眼瞼的邊緣,稍微超過外眼角,切一個1.5~3cm嘅切口(長度大概為兩個手指節),去除部分眼輪匝肌及眶膈脂肪,適量切除松弛的下眼瞼皮膚。

去眼袋邊種方法最好?

  第二種:內切法,切口位於結膜內,切開一個0.8~1.5cm嘅切口(長度大概為一個手指節)術中主要將中央和內側脂肪球去除,減緩脂肪對下眼瞼皮膚壓力。

去眼袋邊種方法最好?

  第三種: OSC定位去眼袋,借助專業的儀器,在下瞼結膜內定點定位做細小微孔,並在微孔處沿著眼輪匝肌與眶隔筋膜之間定位建立微小通道,直達膨達脂肪層,結合獨有的專業儀器,直接針對眶隔脂肪進行更精准、更均衡、更平整地去除眶隔筋膜內膨出的多餘脂肪。

去眼袋邊種方法最好?

  呢三種方法各有優缺點,就等我來為大家分析一下啦!

  外切法唔單止可以幫你解決眼袋問題,仲可以幫你解決皮膚鬆弛嘅問題。因為外切法會將部分鬆弛嘅皮膚切除,以達到提拉肌膚嘅效果。但係咁樣做嘅壞處就係容易留疤,疤痕平淡嘅時間大概需要3個月。同埋對專家嘅水平有好高嘅要求,因為切除皮膚嘅多少係由專家來判斷嘅,一旦發生失誤,切除鬆弛皮膚不夠多,沒有達到一個提拉嘅效果係小事,如果切除多咗,就會發生下眼瞼外翻,並且係不可逆嘅,咁樣就真係得不償失啦。

  內切法係結膜內做嘅,所以從外面睇起身係無疤痕嘅,但係手術難度比外切法要更高,對專家要求跟高。因為結膜內好多毛細血管,一旦切開就會流血,血液會將切口覆蓋,令專家處於“盲視”下操作,脂肪切除不乾淨嘅概率也是比較高嘅。

去眼袋邊種方法最好?

  OSC定位去眼袋係香港美詩沁國際醫療美容集團嘅核心技術,優點就係唔洗開刀,傷口非常小,治療時間同恢復也比上面兩種方法要快。加上美詩沁係專業做去眼袋嘅,每個專家都有豐富嘅眼袋治療經驗。但係呢種方法只能幫你解決眼袋問題,皮膚鬆弛是不能解決嘅。假如有朋友既有眼袋問題又有皮膚鬆弛,但就唔想開刀,咁就可以用OSC定位祛眼袋和超聲刀或者PPDO線雕嘅一個組合治療。咁樣,就可以實現不開刀,解決你眼部嘅所有煩惱啦!


  Macys Medical Beauty官方網址:http://www.macysbeauty.hk/

  WhatsApp:http://bit.ly/2X180GH

  電話查詢預約:(852) 5226-7356

  Facebook:http://www.facebook.com/macyseyebeauty/

      地址:九龍佐敦長樂街18號18廣場10樓全層

上一則:點做水光針嘅效果最好呢? 下一則:小眼袋,大危害
我要留言:
  • 自自
    2019.08.25 23:12:29
    B1
    外切眼袋一定有疤痕問題,而且眼下會有疤痕的還可能會有外翻呢! 目前很多眼袋手術方式,大部分還會有復發問題,後來朋友去台北車站附近手術,已經手術八年都沒有復發過,所以我也去手術了 眼袋是面部衰老的第一標志這句話一點也沒錯~~!! 我就是做終身保固眼袋黑眼圈三合一手術,效果自然又持久安全,因為還會用脂肪填補淚溝蘋果肌凹陷處,效果好,眼下變飽滿年輕,氣色變好,黑眼圈眼袋也沒有鼻子過敏復發過呢!