點做水光針嘅效果最好呢?

  經常見到電視劇入面嘅女主自帶軟妹光環,水嫩嘅皮膚飽滿到發亮,嬌嫩閃閃惹人愛,水水嘅肌膚飽滿又透亮,就係俗稱嘅水光肌,甚至有些男明星的皮膚也是好的很耀眼的。

點做水光針嘅效果最好呢?

  為咗擁有水光肌,大家都紛紛都去注射水光針。但係點解你注射嘅效果同你想達到嘅效果,就係買家秀同賣家秀呢?

點做水光針嘅效果最好呢?

  水光針係咪真係咁神奇?對於好多求美者而言,水光針已經好似同吃飯一樣係“家常必備”品。有D人一年要打12次來保養,效果當然要比3-5次要好很多很多~

  點解要打12次呢?因為打水光針都係按照周期嘅,唔同周期嘅目的係唔通嘅,需要持續治療。

  一次注射:水潤皮膚,皮膚如枯木逢春;

  二次注射:基底層開始膚色全面變好、提亮、毛孔縮小、更易上妝;

  三次注射:強化抗氧化力,效果疊加,實現持續營養,深沉嫩膚實現少女膚質;

  四次注射:常年保養,肌膚變可出水芙蓉般水潤清透,期待美麗肌膚。

點做水光針嘅效果最好呢?

  尤其對於30+以上嘅女人們來說,面容發生嘅變化,效果都係十分明顯嘅!係韓國,水光針嘅流行度高達95%,咁就係點解韓國女星30+仲擁有少女顏嘅根本原因之一,膠原蛋白呼之欲出嘅感覺!!!

  水光針成分

  最基礎嘅就係非交聯嘅小分子玻尿酸,起到補水作用。求美者都可以根據自己嘅需求係裏面添加其他成分。例如:維生素C,傳明酸(可以起到美白淡斑作用),還原性穀胱甘肽,胎盤多肽,肉毒素等等。

點做水光針嘅效果最好呢?

  水光針原理

  水光針利用負壓multi針係皮膚真皮層注入人體因衰老而流失嘅玻尿酸、膠原蛋白、肉毒素、PRP自體細胞等注射產品,令皮膚入面吸收並儲藏本身重量1000倍嘅水分,喚醒細胞再生機能,重現修複皮膚枯萎斷裂的細胞。

  糾正一些錯誤觀念

  水光針維持時間

  一次水光針注射效果維持時間是有限的,當注射嘅透明質酸被身體吸收完之後,需要重新注射一次水光針進行維護。如果想要達到一個比較長嘅效果,建議一個月注射一次,連續注射3-4,效果可以維持一年左右。

  邊D人不適合做水光針

  水光治療係適合絕大部分想要皮膚水嫩年輕態嘅愛美人士的,但係有D特殊情況下,仲係需要同治療醫生溝通後再決定是否進行該項治療。最常見嘅以下幾種情況唔適合使用水光針護理。

  1.經期:經期治療會增加出血嘅可能,術後淤點消散會比較慢,並且經期對於疼痛嘅敏感度也會比較高,所以盡量避免經期治療;

  2.炎症性皮膚疾病發作期:最常見嘅痤瘡,這個要看痤瘡嘅程度,如果只是很輕微嘅是不影響治療嘅,所以係要由治療醫生決定。但如果皮膚正在發作濕疹或者皮炎,係唔太建議治療的;

  3.敏感性皮膚:這呢個都要具體情況具體分析,有D顧客皮膚有可能會對外用麻藥過敏,所以術前需要同治療醫生溝通到位,睇下可唔可以接受水光針嘅治療;

  4.孕婦、正在服用可能影響凝血功能嘅藥物、系統性疾病(如白血病、紅斑狼瘡、嚴重糖尿病等)、疤痕體質……呢D都係唔適合做水光治療嘅人群。

  《Tips》

  水光針唔係整形,一次就會擁有長久美麗。佢係日常護膚品以外嘅保養。等於增強補水,加強營養嘅過程,可以令你嘅皮膚變好。皮膚需要定期保養維護。

上一則:預防眼袋五步走 下一則:去眼袋邊種方法最好?
我要留言: