泪沟、眼袋分不清楚?解决方法都在这里

昨天小編同一位多年不見嘅老友聚會,呢位靚女已經過咗40歲,但係皮膚仲係非常緊致透亮,眼周肌膚更加係年輕細致,望著你嘅眼神永遠是溫柔明亮嘅。
  反之有D仲未到30歲嘅女孩睇上去比呢位40+嘅姐姐仲要老相,歸根究底就係因為眼袋同淚溝呢兩個肌膚問題。如果無咗佢們,至少可以後生十歲!
泪沟、眼袋分不清楚?解决方法都在这里
  想必好多同學對於淚溝同眼袋嘅問題好苦惱,但硬係分唔清,以為自己年紀輕輕就有眼袋,但實際上係挨夜挨出來嘅淚溝。
泪沟、眼袋分不清楚?解决方法都在这里
  分辨不清嘅原因係眼袋同淚溝嘅位置非常靠近,都係位於眼睛嘅下方。
  唔同之處就係眼袋係凸起嘅,形成原因係皮膚松弛和眼周脂肪過厚;淚溝就係凹陷嘅,淚溝係眼袋之下。
  大家可以拿塊鏡仔細觀察一下,同埋摸下,睇下你對眼下面到底係眼袋定係淚溝。
  雖然市面上嘅廣告總係將眼霜、眼膜嘅產品吹到天花亂墜的,但係呢種眼部產品最多係滋潤度高,可以緩解假性幹紋,對於眼袋、淚溝係無幫助嘅。
  有眼袋點算?
泪沟、眼袋分不清楚?解决方法都在这里
  傳統嘅外切法祛眼袋手術容易留下疤痕,小編唔建議大家嘗試,更推薦更安全嘅美詩沁 OSC定位去眼。呢種方法係借助專業嘅儀器,在下瞼結膜內定點定位做細小微孔,並在微孔處沿著眼輪匝肌與眶隔筋膜之間定位建立微小通道,直達膨達脂肪層,結合獨有的專業儀器,直接針對眶隔脂肪進行更精准、更均衡、更平整地去除眶隔筋膜內膨出的多餘脂肪。優點係治療創口更小,淤青率更低,恢復更快。
  仲有有一種眼袋係因為熬夜產生嘅暫時性眼袋,呢種眼袋比較好解決,你可以用先冰敷後熱敷的“冷熱敷交替法”來進行急救。另外,沖D黑咖啡同薏仁來飲,對消除浮腫有唔錯嘅功效。
  有淚溝點算?
泪沟、眼袋分不清楚?解决方法都在这里
  淚溝係凹陷嘅,實際上係因為面部嘅肌膚無完全咁被拉提,有D下垂產生。
  呢個時候就應該交俾專業嘅醫生面診,評估診斷後係顴骨最高處、臉周、發際線等注射玻尿酸或者用自體脂肪進行填充,撐起這些部位的皮膚讓淚溝處肌膚更加舒展緊致,從而變得平整。
  因為每個人的臉部結構都是不一樣的,所以一定要找專業的醫生哦~


  Macys Medical Beauty官方網址:http://www.macysbeauty.hk/

  WhatsApp:http://bit.ly/2X180GH

  電話查詢預約:(852) 5226-7356

  Facebook:http://www.facebook.com/macyseyebeauty/

  地址:九龍佐敦長樂街18號18廣場10樓全層

 
上一則:有祛眼袋嘅問題,等我來為你解答啦 下一則:去眼袋嘅天堂——香港美詩沁
我要留言: